Kategorier
Aktuelt

Er ungdommen Corona-ens beste venn?

Coronakrisen har gjort vår ungdomstid veldig redusert. Arrangementer vi skal være på har blitt avlyst og det har ikke vært lov å være samlet i større grupper. Alle disse tiltakene som har blitt gjort, har redusert «den beste tiden i livet» for oss i stor grad.

Skrevet av: David (Bizzy-Crew)

Festivaler ble avlyst, større samlinger ble forbudt, sportsarrangement ble avlyst og all form for sosialt samvær ble borte over natta. Vi, ungdommer, gikk fra å ha det gøy å leve ungdomslivet til å sitte inne i karantene og bare ha kontakt med andre via teams eller face time. Vi, ungdommer, savner å kunne dra på fest, dra på festivaler, dra på ferier sammen og dra på sportsarrangementer. Alle disse eksemplene er jo hva ungdomstiden handler om, rett og slett bare ha det gøy.

I tillegg blir vi fremstilt som den store stygge ulven i media. Vi har lest daglige nyheter om middelaldrende mennesker som kritiserer hvordan ungdommer oppfører seg under denne pandemien. Alle vil få tilbake livene sine, og vi må alle bidra i dugnaden for å få en slutt på dette viruset. Før man peker en finger på oss ungdommer, mener jeg middelaldrende mennesker må se seg litt i speilet og reflektere over hvordan de hadde opplevd det om ungdomstiden ble satt på pause uten mulighet til å ha det gøy. Det som er gøy for oss er avlyst og ikke lov, men når regjeringen stengte vinmonopolet i kommuner rundt og i Oslo ble det helt krise. Mennesker på 40 + reiste over kommunegrenser til åpne vinmonopol og kunne i verste fall spredt det muterte i polkøen fordi man tydeligvis ikke klarer seg et par uker uten alkohol fra polet. Hvilke signaler sender dette egentlig? Jeg mener dere i polkøen burde tenke dere om, gå ut av køen og vente på at samfunnet åpner igjen – slik vi ungdom må.

Jada, så er det noen som ikke overholder alle regler og retningslinjer – men for de fleste av oss: ungdomstiden blir kraftig redusert, vi får ufortjent mye kritikk i media for vår oppførsel og blir sett på som de som ikke bryr seg om at vi er midt inne i en pandemi. Jeg mener vi blir feil fremstilt og får mye kritikk på toppen av en ganske redusert ungdomstid. Dette må endres!