Kategorier
Aktuelt

Arbeidernes dag

Skrevet av Jenny Lærum Fausa Olsen

I dag, den 1. mai markerer Norge og store deler av verden Arbeidernes Internasjonale Dag. Under Corona pandemien har jobb vært et stort tema, mange har mistet jobbene sine, blitt permittert eller fryktet for jobben sin. Likevel har jobb og jobbtilbudet for mange vært en svært viktig del av hverdagen den siste drøye året. Vi har vært i kontakt med forskjellige folk fra alderen 13 til 21 som har jobb. I intervjuene forteller de om hvordan de jobber der, hav de liker ved jobben og hva de ikke liker ved jobben.

Elise Lærum Simonsen (21 år) jobber i helsevesenet. Elise er en blid og omsorgsfull jente som liker å hjelpe andre. Elise sier at hun alltid har likt å jobbe med mennesker. Det er derfor hun valgte å jobbe innenfor dette yrket. Det beste Elise liker med jobben er å se når de eldre blir glade. Det som hun ikke synes er så fint med jobben er at hun blir så glad i menneskene og er da redd for at de skal gå bort.

Sebastian Von Zernichow (17 år) og har lærlingplass som tømrer. Sebastian liker å utføre fysisk arbeid, derfor synes han at det er morsomt å jobbe som tømrer. Han sier også at han alltid har likt kunst og håndverk på skolennoe som har hjulpet han å lande på yrket tømrer. Det Sebastian ikke synes er så morsomt er å isolere, fordi da begynner han bare å klø.

Julie Gulbrandsen Larsen (17 år) jobber som negldesigner. Julie har «vokst opp» med å holde på negler. Hun sier at helt siden hun var liten så har mammaen hennes jobbet som negldesigner, noe som har vært med på å gjøre sånn at det var dette yrket Julie ville holde på med. Det hun liker med jobben sin er at hun kan møte nye mennesker og bli kjent med dem. Det hun ikke liker så godt med jobben er at hun er utsatt for corona, men hun legger til at hun er veldig renslig og spriter hender og alt av utsyr etter hver kunde og bruker munnbind.

Emma Kristin Evju Løvstad (17 år) jobber på Blafarveværket. Emma ville veldig gjerne jobbe på Blafarveværket, fordi hun er glad i å jobbe med andre mennesker og det at hun bor nærme jobben hennes er også et stort pluss. Emma sier at hun har vært på Blafarveværket helt siden hun var liten. Det hun liker med jobben er å servere og kunne snakke med kundene sine. Hun begynte å jobbe på Blafarveværket da hun var 16 år gammel. Hun synes det ikke er så morsomt når noen av dagene blir veldig lange og da kan det ble litt slitsomt.

Julie Kjernaas Kristiansen (14 år) jobber som stallvakt i Drammen ridesskole. Julie valgte denne jobben siden hun har ridd siden hun var liten og har vært i stallen veldig mye. Noe som gjorde det naturlig for Julie å velge å jobbe i stallen. Hun synes at det beste med jobben er å få være med folka som er der, være med hestene og hjelpe folk. Det hun ikke liker så godt med jobben er når det blir masse stress i jobben. Julie legger til at jobben hjalp henne under corona tide, med at hun fikk kommet seg ut og møte venner, folk, hjulpet til og vært med hester.